CvičeníKrása

Madla lásky nejsou sexy, ani zdravé. Zbavte se tuku na bocích díky těmto tipům

Zejména ženy nezřídka trápí poněkud nepříjemný problém – tzv. madla lásky. Ženám se sice nelíbí, ale někteří muži tvrdí, že je naopak tuk okolo boků vábí a připadá jim atraktivní. Ať už je to jakkoliv, pravdou je, že tuk v oblasti břicha není zdravý. Zbavit se jěj bychom měli chtít tedy především kvůli naší dobré kondici.

Tzv. madla lásky jsou lidovým názvem pro tuk, který se nepěkně ukládá na stranách ženských boků. Takové boky pak přetékají z kalhot a tvoří okolo boků pneumatiku. Jak se ale této vady na kráse i na zdraví zbavit? Existuje nějaká speciální dieta či cvičení? Je sice pravda, že hubnout cíleně jen jednu oblast nikdy nejde, ale přesto se dá na tuto problematickou partii zaměřit.

Omezte cukr

Prvním krokem může být právě omezení potravin, které obsahují spoustu přidaného cukru. To samozřejmě nepovede jen k redukci madel lásky, ale k celkovému hubnutí a lepšímu zdravotnímu stavu. Zaměřte se třeba na velmi zdravě působící džusy a smoothiečka, snídaňové cereálie a granolu, které ale ve skutečnosti se zdravou stravou mnoho společného nemají. Skrývá se v nich totiž spousta cukru, který podle chuti ani tolik nepoznáte, ale vaše tělo jej musí nějak využít, nebo uložit. Zbytečně tak zvyšujete svůj kalorický příjem, což není zrovna úspěšnou strategií v boji nejen proti madlům lásky. Pokud si sladké přeci jen nedokážete odpustit, zkuste cukr nahradit alternativnímu sladidly jako je třeba xylitol, erythritol nebo čekankový sirup.

Dopřejte si vlákninu

Pokud se snažíte o redukci, je dostatek vlákniny v jídelníčku naprostá nutnost. Pomůže vám totiž cítit se sytě a nemít pocit hladu. Ve výsledku toho sníte výrazně méně, a to povede k hubnutí. Jak si dopřát dostatek vlákniny? Konzumujte celozrnné produkty, luštěniny a samozřejmě i čerstvou zeleninu a ovoce. Pokud máte dojem, že se vám ji nedaří získávat ze stravy, můžete vyzkoušet některé doplňky stravy jako je třeba oblíbené psylium.

Nezapomínejte na bílkoviny

Bílkoviny jsou klíčovou živinou, která by měla tvořit velkou součást naší každodenní stravy. Zasytí nás totiž nejvíc ze všech živin, a proto se vyplatí zahrnout bílkoviny do každého jídla, abychom nikdy neměli neúnosný hlad. Jak získat dostatek bílkovin ze stravy? Dopřejte si dost kvalitního masa a šunky, ryb, vajíček, luštěnin a mléčných výrobků s nižší a střední tučností. Samozřejmě svůj jídelníček můžete zpestřit i proteinovými doplňky stravy, které jsou nyní docela v módě, takže jistě nebude problém je sehnat.

Hýbejte se pravidelně během celého dne

Pro hubnutí není podstatný jen nárazový pohyb jako je cílený trénink. Důležitý je i zcela přirozený pohyb v průběhu celého dne. To znamená běžná chůze, ale třeba i úklid, chůze do schodů a další běžné aktivity, při kterých se aspoň trochu namáháte. Rozhodně se vyplatí chodit pěšky do práce, vyběhnout každý schod a ignorovat výtahy nebo eskalátory. I doma můžete mít každý den perfektně uklizeno. Uvidíte, že hubnutí pak půjde jedna radost.

Zapojte sílu

Kromě kardia, kdy se zapotíte, neopomíjejte ani silové cvičení s těžkými břemeny. Sice nespálíte tolik kalorií, ale začnete budovat svalovou hmotu, která pak bude spalovat za vás.

Trénujte cílené cviky

I když se nedají madla lásky „vymizíkovat“ určitými cviky, přesto existují určité posilovací cviky, kterými můžete redukci pneumatik na bocích urychlit a tuto oblast zvláště posílit. Skvěle fungují například:

  • Úklony stranou
  • Zvedaní nohou při ležení na boku
  • Zanožování vleže
  • Zanožování vkleku
  • Rotace trupu v sedě

A mnohé další. Inspirujte se na internetu, a hlavně nebuďte touto oblastí nezdravě posedlí. Úspěch se vždy dostaví, ale je potřeba vytrvat.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button