Jídlo a stravování

3 snadné domácí nápoje, které vám zajistí rychlejší trávení

Dlouhé zimní období je obvykle spojeno s konzumací tučných a mastných jídel, to se nejvíce odrazí na našem trávicím ústrojí. S nastupujícím teplejším obdobím se doslova nabízí vhodný čas k napravení našich zlozvyků. V tomto článku si ukážeme způsob, jak se problémů zbavit přirozenou a jednoduchou cestou, domácími nápoji. Ačkoliv mají zejména dlouhodobý efekt, jejich příznivý vliv pocítíte již do 30 minut.

Zdravý trávicí trakt je potřebný nejen pro fyzické zdraví, ale i pro psychickou pohodu, neustálé křeče a zácpy dokáží znepříjemnit život každému. Když je organismus plný škodlivin, je potřeba ho tohoto nežádoucího odpadu zbavit, zvýšit výkonnost metabolismu a zajistit lepší trávení.

Nápoj č. 1

První lék je velmi jednoduchý a spočívá zejména v panenském olivovém oleji. Spolu s citrónovou šťávou stačí vypít 2 polévkové lžíce každý den. Tento zdravý nápoj účinně aktivuje váš metabolismus a zlepší trávící systém. Nejlepší způsob konzumace je v ranních hodinách na lačno nebo několik hodin po prvním jídle.

Nápoj č. 2

nápojDruhý nápoj zná asi každý a možná si ho plno z vás často s chutí dopřává. Jde o šťávu z citrónu spolu s vodou. Vymačkejte 2 střední citróny do sklenice o objemu 250 ml a zbytek dolijte studenou vodou. Nápoj je nelepší pít rovněž po ránu na lačný žaludek, ale není na škodu si ho naordinovat i během dne.

Nápoj č. 3

Třetím a posledním nápojem je voda s jedlou sodou. Stačí do vlažné vody zamíchat lžičku jedlé sody a po rozpuštění vypít. Jedlá soda uklidní váš zažívací trakt, ale pozor, není vhodná pro lidi trpící žaludečními vředy.

Tyto nápoje vám zaručeně pomohou, ale pokud vás trápí zažívání dlouhodobě, měli byste spíše zvážit skladbu vašeho jídelníčku. Nikdy není na škodu zařadit do denního příjmu více syrového ovoce a zeleniny. Také je vhodné přijímat potraviny tvořené celými zrny. Rovněž je důležité nezapomínat na pravidelný a správný pitný režim s dostatečným přísunem čisté neperlivé vody nebo bylinkových čajů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button