Jídlo a stravování

Konzumujete denně pistácie pro zvýšené libido a pomalejší stárnutí

Kromě toho, že jsou velice chutné, pistácie jsou plné živin, které jsou nezbytné pro udržení optimálního zdraví. Pravděpodobně už víte, že ořechy jsou na seznamu nejzdravějších potravin, když však o nich mluvíme, často si spíše vybavíme vlašáky nebo mandle. Samozřejmě že jak vlašáky, tak mandle jsou také super zdravé ořechy, ale jejich „příbuzný“ – pistácie – jsou neoprávněně přehlížené.

Pistácie

Ty malé zelené ořechy jsou silnou potravinou, která dokáže urychlit metabolismus a zpomalit stárnoucí proces. Zde je pět úžasných přínosů, které pistácie poskytují, kvůli kterým se ihned zvednete a zamíříte si nějaké koupit.

  1. Skvělé antioxidanty

Pistácie jsou rekordmany mezi ořechy, co se jejich obsahu antioxidantů týče. Tyto antioxidanty jsou nezbytné pro obnovu buněk v těle, a mnoho lidí je dokonce nazývá přírodním botoxem. Doporučuje se sníst pět až deset pistácií denně, pro úspěšný boj proti vráskám.

  1. Zdroj vlákniny

V pouhých 100 gramech pistácií je 10,3 gramů vlákniny, která je nezbytná pro správný metabolismus a zabraňuje zácpám.

  1. Regulují cukr v krvi

Jeden hrnek pistácií obsahuje až 60 procent denní dávky fosforu. Tento minerál je nezbytný na rozpouštění bílkovin v amino kyselinách a také zvyšuje tělesnou toleranci na glukózu.

  1. Zvýšení libida

Toto je zejména pravdivé pro muže! Studie zjistila, že denní pandemická konzumace zvyšuje sexuální chtíč u mužů až o 51 procent. Za tato čísla jsou zodpovědné nezbytné mastné kyseliny v pistáciích. Tyto mastné kyseliny pomáhají v produkci pohlavních hormonů a zvyšují proudění krve do genitálií.

  1. Čištění cév

Konzumace pistácií snižuje cholesterol až o dvacet procent po pouhých několika týdnech. Zásluhu na tomto poklesu má antioxidant zvaný lutein. Lutein urychluje metabolismus a zpomaluje stárnutí.

Tip: Protože 100 gramů pistácií obsahuje až 542 kalorií, doporučuje se je konzumovat s mírou. Pokud je navíc chcete konzumovat kvůli jejich zdravotním přínosům, vyhněte se jakýkoli ochuceným pistáciím.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button