DetoxikaceKrásaNávod

Nekonečný boj s černými tečkami? Tyto tipy vám mohou pomoci

Kdo by netoužil po pleti jako ze žurnálu? Jenže ať děláte co děláte, černých teček se vám nedaří zbavit. A to možná ani nemáte akné nebo mastnou pleť, a přesto se vás černé tečky nechtějí pustit. Nejprve si uvědomte, že je to naprosto normální. Černými tečkami trpí úplně každý. Je to prostě přirozený projev kůže, která vylučuje nečistoty a také se v pórech hromadí prach a špína z okolí. Pokud navíc žijete ve velkém městě, je těch nečistot ještě o mnoho více.

Problém většiny produktů je, že nedokážou jít dostatečně do hloubky, anebo jsou naopak natolik nešetrné, že vaši pleť akorát podráždí. Na černé tečky se ale musí rafinovaně. Věřte tomu nebo ne, přírodní produkty na ně zabírají lépe než chemické přípravky z drogerie. Řada rostlin nebo přírodních produktů má přirozené čisticí účinky a dokáže černé tečky odstranit jemně a přitom účinně. Jediné, co potřebujete vědět je, po čem sáhnout.

Rajčata

Rajčata nebývají v péči o pleť příliš častým pomocníkem. Pokud ale chcete zatočit s černými tečkami, pak lepšího přítele nenajdete. Rajče obsahuje antioxidanty, protizánětlivé látky a umí také pleť skvěle vyčistit. Na přípravu rajčatové pasty budete potřebovat jen jedno oloupané rajče, které rozmixujete na jemno v mixéru. V závislosti na konzistenci můžete přidat trochu medu a jogurtu a nanést poté na oblast s černými tečkami.

Nyní je potřeba být trpěliví. Vydržte alespoň hodinu, anebo do té doby, než pasta kompletně zaschne. Poté ji opatrně oddělejte, pleť omyjte teplou vodou a dočistěte oblíbeným pleťovým tonikem. Při pravidelném používání se černých teček brzy zbavíte.

Jedlá soda

Soda je takový malý zázrak. Používá se nejen v péči o pleť, ale také k řešení celé řady problémů v domácnosti. A neméně účinná je i v odstraňování černých teček.

Vše, co potřebujete je jen lžička sody, kterou smíchejte s pár kapkami vody, aby vznikla tuhá pasta. Tu pak naneste na oblast s černými tečkami a nechte působit. Smyjte po 20 minutách. Můžete cítit jemné svědění nebo pálení, ale pokud nemáte velmi citlivou pleť nemusíte se obávat. To je soda dělá svou práci. Pokud by byla pleť přesto začervenalá a podrážděná, zvolte příště jiný ze způsobů, které doporučujeme.

Vaječné bílky

Vaječné bílky můžete s úspěchem využít nejen v péči o vlasy, ale i k odstranění černých teček. Postup je velmi jednoduchý. Oddělte žloutek od bílků a přidejte jednu lžíci medu. Řádně rozmíchejte a aplikujte na čistou pleť. Je velmi důležité nechat bílky zcela zaschnout. Poté je opatrně sloupávejte a sledujte jak černé tečky mizí. Kúru je vhodné používat několikrát týdně po dobu alespoň jednoho měsíce. Poté zaznamenáte výsledky.

Zelený čaj

Zelený čaj je dobře známý jako účinný antioxidant, který prospívá zdravý celého těla. Je dobré si každý den dopřát šálek zeleného čaje a uvidíte, že s budete cítit lépe a svěžeji. Mimo to však zelený čaj umí také odstranit černé tečky. Budete potřebovat sušené listy zeleného čaje. Ty zalijte trochou horké vody, nechte luhovat a poté rozmixujte v tuhou pastu. Vody nedávejte mnoho, aby pasty dobře držela na obličeji. Naneste na znečištěná místa a nechte působit 15-20 minut. Poté smyjte vlažnou vodou. Zelený čaje má silné ozdravné účinky na pleť a celkově přispívá k jejímu zdravému a svěžímu vzhledu.

Pokud vás černé tečky již dlouho trápí, vyzkoušejte některý z těchto tipů. Na každého funguje něco jiného, ale některý z těchto způsobů vám jistě pomůže váš problém vyřešit, nebo alespoň zlepšit. A to navíc zcela bez chemie a drahých kosmetických produktů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button