CvičeníKrása

Postava do plavek díky domácím pracím. Do fitka už nemusíte

Jistě před létem všichni řešíme, jak budeme vypadat, až se poprvé odhodláme vyrazit na koupaliště. Někteří to možná řeší dost zbytečně, protože na svém těle mají možná několik gramů podkožního tuku a to je vše, ale pravdou je, že to řešíme snad úplně všichni.

Většina lidí by asi potřebovala tělo trochu zpevnit, možná shodit pár centimetrů v pase nebo okolo boků, no a samozřejmě taky udělat něco s tou celulitidou. No, upřímně, pokud chcete začít až teď, je už trochu pozdě, ale dobrou zprávou je, že kvůli tomu nemusíte platit členství ve fitku. Stačí se doma začít trochu více ohánět a namísto sezení u televize trochu „vyšůrovat“ byt. Spálíte tak poměrně významné množství kalorií, zpevníte postavu a navíc budete mít uklizeno jako nikdy. Samé benefity, ne? Tak teď už jen zvednout ten zadek ze židle.

Takové „posilování“ je ideální zejména pro ty, kteří mají malé děti nebo dlouho pracují a na žádné hopsání v tělocvičně už prostě nemají čas ani energii. Uklízet musíte tak jako tak, tak proč si to trochu nezpříjemnit alespoň tím, že víte, že děláte něco pro svou postavu a zdraví. Které domácí práce vám prospějí nejvíc?

Vytírání

Vytírání je ve skutečnosti docela intenzivní cvičení celého těla. Není tedy divu, že se při něm vždycky zapotíte. Posílíte při něm nejen ruce a nohy, ale také celé zádové svalstvo. Podle měření lze odhadovat, že běžný člověk spálí dvaceti minutami vytírání okolo 200 kalorií, což už rozhodně není málo. Přibližně tolik spálíte při 30 minutách aerobiku v tělocvičně. Není tedy potřeba platit za drahé lekce, podobné cvičení zvládnete i u vás doma a navíc se vaše podlahy budou lesknout čistotou.

Zahradničení

Máte rozlehlou zahradu, která ale potřebuje, aby se do ní vložilo trochu práce a úsilí? Kdy jindy začít než právě teď? Je to aktivita na čerstvém vzduchu, takže prakticky zabijete dvě mouchy jednou ranou. I obyčejné plení je práce, která vám pomůže spálit až 150 kalorií za půl hodiny práce. A to se ani nebavíme o takových činnostech jako je okopávání nebo sbírání ovoce či shrabování listí. Při těchto činnostech se už můžete parádně zapotit. Posílíte především ruce a horní polovinu těla, ale především budete dýchat čerstvý vzduch namísto toho, abyste se někde dusili v tělocvičně.

Umývání nádobí

Divíte se pokaždé, když vás čeká hora nádobí, proč už jste si dávno nepořídili myčku? S nákupem ještě vyčkejte. I díky mytí nádobí si můžete dopomoci k pěkné postavě. Je to sice poměrně statická činnost a v konkurenci jiných není tak kaloricky náročná, ale i přesto se ty minuty strávené u dřezu mohou projevit. I tak je to pohyb a je to stokrát lepší, než koukat na seriály.

Vaření

Vaření má hned dvě výhody. Spálíte při něm kalorie a zároveň máte možnost připravit si zdravá a hodnotná jídla namísto toho, abyste jedli v restauracích. U vaření si navíc můžete zatančit i zazpívat a trochu si zlepšit náladu a spálit kalorie navíc. Jen pozor na ujídání. To by mohlo vaše dietní snahy definitivně pohřbít.

Stlaní postele

Máte velkou rodinu a zdá se, že každý zcela ignoruje vaše přání, aby se vždy ráno staly postele? Pak nezoufejte a jednoduše to udělejte místo nich. Vy budete mít klid a navíc procvičíte celé tělo. Natřásání peřin a polštářů pro celou rodinu je rozhodně práce, při které svaly zapojíte. To samé pak platí pro celé povlékání peřin. Neoblíbená práce, která vám ale pomůže k hezkém postavě.

Úklid koupelny

Úklid záchoda a koupelny se může snadno proměnit v důkladné procvičení celého těla. Vždyť sami víte, kolik je v koupelně práce. Tam vytřít, tam vyleštit, sehnout se, něco zvednout, uklidit a tak dále. Bez problémů tak procvičíte celé tělo od shora až dolů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button